Меню

Супа с картофи и бекон

30 април 2017 | 07:50 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
300 г пушен бекон

2 глави червен лук

2 моркова

1 яйце

1 щипка сол

2 картофа

1 щипка черен пипер

2 щипки чубрица, едро смляна

1 щипка розмарин
60 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Нарежете бекона на ивици и го запържете в сгорещено олио. Извадете го, а в същата мазнина запържете предварително нарязаните моркови, лук и картофи. Разбърквайте ги в продължение на 7-8 минути, след което залейте с 1 чаша вода.

След като водата изври и зеленчуците поомекнат се долива още 1 литър вода. Добавят се подправките. По желание може да разтворите кубче бульон във водата. Застройте супата с яйцето.

Малко преди да свалите от огъня върнете в супата и запържения бекон. Сервирайте супата гореща.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай