-
Порции: 6
Сварете пилешкото месо в подсолена вода. Към него добавете ситно нарязана мащерка и една от главите лук, нарязана на ситно. След като месото започне да се отделя от кокала го извадете и прецедете бульона.
Почистете месото от костите и го накъсайте на едри парчета.
В дълбок тиган загрейте мазнината и запържете нарязаните морков, домат, целина, лук и намачкания чесън. След като се запържат към тях долейте получения по-рано бульон. Намалете котлона и варете до омекване на зеленчуците. Поръсете със сол по преценка.
Нарежете тиквичките на кръгове, а след това на полумесеци. Добавете ги към супата. Варете няколко минути и добавете месото. Варете супата още 10 минути и подправете с останалите подправки. Сервирайте гореща.
Още вкусни рецепти вижте на страницата ни във Фейсбук „Ръкохватки – лесни рецепти“
Снимка: iStock
Опитайте още: