Меню

Италианска сватбена супа с паста и кюфтета

23 септември 2018 | 08:45 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
500 г телешка кайма
2 яйца, разбити 
¼ чаша хлебни трохи или галета 
2 супени лъжици настърган пармезан 
1 супена лъжица босилек 
3 супени лъжици ситно нарязан лук 
2 л разтворен пилешки бульон 
2 чаши пресен спанак 
1 чаша паста по избор 
¾ чаша нарязани моркови
60 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

В средно голяма купа смесете телешката кайма с яйцата, галетата, пармезана, босилека и лука. Оформете малки кюфтенца.

В голяма тенджера загрейте бульона. Когато заври, добавете пастата, морковите и кюфтенцата. Отново изчакайте да заври. Намалете температурата на котлона. Разбърквайте периодично. Когато започне да завира наново, намалете още котлона и гответе още 10 минути или докато кюфтетата не са вече розови отвътре. Накрая добавете спанака. Сервирайте супата поръсена с пармезан.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай