Меню

Пилешка супа с ньоки

17 май 2019 | 05:27 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 супена лъжица зехтин
1 глава лук, нарязан 
3 стръка целина, нарязана
3 скилидки чесън, пресован 
2 моркова, настъргани
500 г пилешки гърди без кост, нарязани на кубчета
4 чаши пилешки бульон 
250 г полуготови ньоки
300 г бейби спанак 
1 супена лъжица царевично нишесте 
2 супени лъжици студена вода 
2 чаши сметана за готвене 
сол и черен пипер на вкус
60 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Ако искате да приготвите ньоките сами, >>ето една чудесна рецепта<<, която можем да ви предложим.

Загрейте зехтина в дълбока тенджера на средна температура. В нея запържете лука, чесъна, целината за 5 минути. Разбъркайте в тях и пилешките парченца, като след това добавите и бульона. Оставете да заври.

Пуснете ньоките във врящата супа и гответе, докато започнат да плават или за 4-5 минути. След това прибавете спанака. Междувременно разтворете царевичното нишесте във водата, като внимавате да не останат бучки. Прибавете към супата, за да се сгъсти. Овкусете със сол и пипер.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай