Меню

Пилешка супа с гъби и ориз

31 май 2019 | 06:30 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
½ чаша масло 
1 глава лук, ситно нарязан
½ чаша целина, ситно нарязана
½ чаша моркови, ситно нарязани 
300 г гъби, нарязани 
¾ чаша брашно
6 чаши пилешки бульон
2 чаши предварително сварен ориз
500 г пилешки гърди, нарязани на кубчета 
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
1щипка къри на прах
1 супена лъжица горчица 
½ супена лъжица магданоз 
1 чаша счукани бадеми 
3 супени лъжици шери
60 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

В тенджера на средна температура разтопете маслото и в него запържете пилешкото, лука, целината, морковите за няколко минути, докато омекнат. Прибавете гъбите и разбърквайте още 2-3 минути. Добавете брашното, разбъркайте добре, за да не останат бучки. Залейте с разтворения предварително бульон, като не спирате да разбърквате. Оставете да кипне. Намалете котлона и оставете да покъкри 10 минути.

След това прибавете ориза, солта, кърито, горчицата, магданоза и пипера. Накрая добавете и бадемите и шерито. Разбъркайте добре. Оставете да покъкри още няколко минути преди да свалите от огъня.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай