Меню

Пикантна доматена супа със скариди и чоризо

9 септември 2019 | 07:11 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 супена лъжица зехтин
1 глава лук, нарязан
2 люти чушки халапеньо 
3 скилидки чесън, пресован 
200 г колбас чоризо 
1 л пилешки бульон
1 голяма консерва домати, нарязани 
250 г консервирана царевица, отцедена 
250 г салца, готова
1 и ½ чаени лъжици кимион
½ чаена лъжица чипотле
500 г скариди, обелени и почистени 
няколко стръка пресен лук
пресен магданоз
лимон за изстискване
50 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Загрейте мазнината в голям тиган на средна температура. Запържете лука, чушките и чесъна, като разбърквате непрекъснато. Извадете зеленчуците временно и ги поставете в купа. В същата мазнина запържете чоризото за около 5-6 минути. Свалете от огъня. 

Излейте разтворения бульон в дълбока тенджера. Оставете го да заври. Добавете доматите, царевицата, салцата, кимиона, чипотлето и запържените лук, чушки и чесън. Разбъркайте добре, за да се смесят съставките и оставете да къкри за 10 минути. Добавете чоризото и скаридите. Гответе, докато скаридите са готови или 6-7 минути. 

Сервирайте супата, гарнирана с пресния лук, магданоз и лимон. 

Снимка: istock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай