Меню

Италианска супа с наденица и спанак

14 октомври 2019 | 08:50 | Илияна Николова
Добави в любими
500 г наденица
1 скилидка чесън, пресован
450 мл телешки бульон, разтворен 
500 г белени домати от консерва
1 чаша нарязани моркови 
500 г варен боб от консерва 
1-2 малки тиквички, нарязани на кубчета 
2 чаши спанак
¼ чаена лъжичка черен пипер
¼ чаена лъжичка сол
60 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

В дълбока тенджера загрейте малко мазнина. В нея запържете нарязаната наденица до златисто заедно с чесъна. Разбърквайте постоянно. Добавете бульона, доматите, морковите и овкусете с пипер и сол. Намалете температурата и оставете да къкри за 15 минути.

Прибавете тиквичките и боба. Покрийте с капак и оставете да къкри за още 15 минути, докато тиквичките омекнат. Свалете от котлона. Прибавете спанака, разбъркайте. Нека топлината от супата да се погрижи за лекото сваряване на спанака. Така ще остане свеж.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай