
-
Порции: 6
Загрейте мазнината в голяма тенджера на средна към висока температура. Запържете лука, като разбърквате непрекъснато. Избутайте лука в едната страна на тенджерата и сложете изстисканата кайма от наденицата. Запържете и нея, като разбърквате постоянно. Смесете с лука. Добавете чесъна и доматената паста (пасата). Не спирайте да разбърквате. Прибавете доматите, водата, бульона, захарта и солта. Оставете да заври на силна температура.
Добавете парченцата кори за лазаня във врящата супа. Разбъркайте внимателно, за да се разделят. Намалете котлона. Разбърквайте от време на време. След около 8-10 минути, когато корите се сварят, свалете от котлона. Добавете оцета и разбъркайте.
Междувременно смесете настърганата моцарела и пармезан в малка купа. Разпределете супата в 6 малки купички и поръсете със сместа от сирена. Украсете с пресен босилек.
Снимка: iStock
Опитайте още: