Меню

Италианска супа лазаня

8 декември 2019 | 05:19 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 супени лъжици зехтин
1 чаша нарязан лук
2 големи сурови наденици, изстискани от червото 
3 скилидки чесън, пресован 
1 супена лъжица доматена пасата 
1 консерва белени домати, нарязани
4 чаши вода 
2 чаши пилешки бульон 
1 супена лъжица захар
¼ чаена лъжица сол
½ пакет кори за лазаня, натрошени на квадратчета 
1 чаена лъжица балсамов оцет 
¾ чаша настъргана моцарела 
2 супени лъжици настърган пармезан 
2 супени лъжици нарязан босилек, пресен
60 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Загрейте мазнината в голяма тенджера на средна към висока температура. Запържете лука, като разбърквате непрекъснато. Избутайте лука в едната страна на тенджерата и сложете изстисканата кайма от наденицата. Запържете и нея, като разбърквате постоянно. Смесете с лука. Добавете чесъна и доматената паста (пасата). Не спирайте да разбърквате. Прибавете доматите, водата, бульона, захарта и солта. Оставете да заври на силна температура.

Добавете парченцата кори за лазаня във врящата супа. Разбъркайте внимателно, за да се разделят. Намалете котлона. Разбърквайте от време на време. След около 8-10 минути, когато корите се сварят, свалете от котлона. Добавете оцета и разбъркайте.

Междувременно смесете настърганата моцарела и пармезан в малка купа. Разпределете супата в 6 малки купички и поръсете със сместа от сирена. Украсете с пресен босилек.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай