Меню

Грахова супа с прясна мента, кренвирши и пармезан

24 март 2009 | 13:09 | Аз жената
Добави в любими
1 с. л. зехтин
200 г нарязани кренвирши
1 голяма глава кромид лук
2 скилидки чесън
4 стръка зелен лук
1/4 малка маруля нарязана на едро
2 ч. л. нарязана прясна мента
1/2 ч. л. смлян джинджифил

Продукти
Приготвяне

Запържваме малко кренвиршите в зехтина. След това ги отцеждаме от мазнината върху салфетка.
Слагаме в съда лука и чесъна и пържим до омекването им. Добавяме зеления лук, марулята, ментата и джинджифила. задушаваме 5 мин.
Наливаме водата в тенджерата и слагаме сухия грах. Завира. Похлупва се и ври на тих огън 40 мин.
Добавя се замразеният грах и се вари до омекване. След това се оставя да изстине.
Пасира се и се връща обратно в тенджерата, слагат се кренвиршите и се загрява.
Посолява се и се овкусява с черен пипер.
Непосредствено преди сервиране се настъргва пармезанът и се украсява с мента.

* * *

Спаначена супа

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
mamcheto ( преди 12 години )
Много оригинална рецепта! Поздравления! Ще я опитам!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар