Чорба от лапад

15 май 2012 | 14:00 | Аз жената
5 от 1 гласа
Добави в любими
За 4 порции:
500-800 г лапад 
1/2 ч. ч. ориз 
1 връзка зелен лук 
5-6 суп. лъжици олио 
2 яйца 
3-4 суп. лъжици брашно 
3-4 суп. лъжици доматено пю
1 ч.20 мин.

Продукти
Приготвяне

В сгорещеното масло се запържват едновременно ситно нарязаните лук и лапад, доматеното пюре, брашното. След като се позапържат, добавят се около 3 чаени чаши вода и червеният пипер, солта. Вари се около 20 минути, след което се прибавя оризът, още една чаша вода и се вари още около 3-5 минути. Изключва се котлонът и се добавят разбитите яйца.

Снимка: photl.com

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай