
1 ч.40 мин.
-
Порции: 8
Сварете лещата в голяма тенджера. След като е омекнала, отцедете водата.
Загрейте зехтина в голяма тенджера. В него запържете чесъна, лука, морковите. Разбърквайте непрекъснато. След 5 минути зеленчуците трябва да са омекнали.
Добавете лещата към зеленчуците. Залейте с водата. Добавете подправките и оставете да заври. След като заври оставете да покъкри, след като намалите огъня.
Разбърквайте от време на време. Малко преди да е готово добавете доматите, заедно със солта и черния пипер. Покрийте и оставете да покъкри за още 15-20 минути. Ако супата стане прекалено гъста, добавете още малко вода.
Поръсете с малко оцет и сервирайте.
Снимка: Thinkstock
Опитайте още: