Супа от леща и спанак

20 април 2015 | 17:49 | Илияна Николова
5 от 5 гласа
Добави в любими
1 с.л. олио
2 глави лук, нарязани на ситно или кръгове
2 скилидки чесън, млян
½ чаша леща
2 чаши вода
200 г спанак
1 ч.л. сол
1 ч.л. кимион
черен пипер на вкус
1 ч.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Загрейте мазнината в тиган. Сотирайте лука за около 10 минути, докато започне да става златист. Добавете чесъна и запържете за още 1 минута.

Добавете лещата и водата в голяма тенджера. Оставете я да заври. Покрийте и намалете огъня. Оставете да покъкри за около 30 минути. Нека лещата омекне.

Междувременно задушете леко спанака в тигана. Добавете го в тенджерата при лещата. Подправете с подправките, лука и чесъна. Ако е необходимо добавете още малко вода. Покрийте отново и оставете да къкри за 10-15 минути.

По желание можете да добавите и домати или доматено пюре към супата.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай