Приготвяне
Минестроне означава “голяма супа”. Приготвя се в цяла Италия, но в действителност идва от Ливорно, пристанищен град на западното крайбрежие на Италия.
- Сгорещете зехтина в по-голям съд. Добавете шунката, лука и чесъна и ги запържете за 5 минути. Разбърквайте, докато лукът омекне.
- Добавете картофа, моркова, праза, зелето и кервиза и ги запържете за още 2 минути. Разбърквайте често, докато всички продукти се покрият от зехтина.
- Добавете доматите, боба и бульона, примесен с врящата вода. Прибавете и подправките и разбъркайте добре. Покрийте съда и оставете супата да поври за около 15-20 минути или докато всички зеленчуци омекнат.
- Извадете подправките от супата. Подправете със сол и пипер на вкус и сервирайте със прясно настъргано сирене Пармезан.
Снимка: thinkstock