Минестроне

22 ноември 2006 | 19:00 | Аз жената
Добави в любими
За 4 порции:
1суп. л. зехтин 
100 г дребно нарязана шунка 
2 средно големи глави лук, нарязани на ситно 
2 скилидки пресован чесън 
1 картоф, обелен и нарязан на кубчета с големина 1см 
1 морков, обелен и нарязан на дребно 
1 стрък праз лук, нарязан на кръгчета 
¼ зелка, нарязана на лентички 
1 стрък керевиз нарязан на ситно 
400 г нарязани на дребно домати от консерва 
200 г боб от консерва изцеден и изплакнат 
600 мл горещ пилешки бульон 
600 мл вряща вода 
Подправки – 2 дафинови листа, 2 стръка розмарин и 2 стръка мащерка 
Сол и пипер 
Прясно настъргано сирене Пармезан
50 мин.

Продукти
Приготвяне

Минестроне означава “голяма супа”. Приготвя се в цяла Италия, но в действителност идва от Ливорно, пристанищен град на западното крайбрежие на Италия. 

  • Сгорещете зехтина в по-голям съд. Добавете шунката, лука и чесъна и ги запържете за 5 минути. Разбърквайте, докато лукът омекне.
  • Добавете картофа, моркова, праза, зелето и кервиза и ги запържете за още 2 минути. Разбърквайте често, докато всички продукти се покрият от зехтина.
  • Добавете доматите, боба и бульона, примесен с врящата вода. Прибавете и подправките и разбъркайте добре. Покрийте съда и оставете супата да поври за около 15-20 минути или докато всички зеленчуци омекнат.
  • Извадете подправките от супата. Подправете със сол и пипер на вкус и сервирайте със прясно настъргано сирене Пармезан.

Снимка: thinkstock
  

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай