Зеленчукова крем супа от Тоскана

25 юли 2019 | 12:47 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 голяма консерва сварен боб
1 голяма глава лук
1 морков
1 стрък целина
1 скилидка чесън
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
1 щипка розмарин
1 л зеленчуков бульон
1 малка кофичка заквасена сметана
2-3 супени лъжици олио
60 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Предварително в блендер се пасират лукът, целината, морковът и скилидката чесън. През това време в голяма дълбока тенджера се загрява мазнината. В нея се изсипва пасираната смес и се остава да покъкри на среден огън докато се сгъсти леко.

След това се добавя и маслото. Разбърква се добре и се добавя отцеденият и изплакнат боб. Залива се с разтворения бульон. След това се добавят и всички подправки. Супата се разбърква добре и се похлупва под капак да покъкри 20-ина минути.

Накрая цялата супа се пасира или в блендера, или с пасатор. Прибавя се заквасената сметана и се сервира гореща.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай