Пролетна супа със спанак и коприва

20 февруари 2018 | 06:14 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
300 г спанак

200 г коприва

2 глави лук

1 яйце за застройка

½ чаша ориз

1 щипка сол

1 щипка черен пипер

2-3 стръка пресен магданоз

1 шепа маслини

4-5 супени лъжици олио

3 лъжици кисело мляко

крутони
60 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Загрейте мазнината в дълбока тенджера. В нея задушете зеленолистните зеленчуци заедно с лука, докато омекнат. Разбърквайте ги, за да не загорят. Залейте с гореща вода до ръба на тенджерата, след което добавете и ориза. След като оризът се свари е ред на застройката. Бавно добавете яйцето и киселото мляко, разбърквайки. Последни прибавете подправките и маслините. Гарнирайте със ситно нарязан магданоз и сервирайте с крутони.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 1 rate down comment
таня ( преди 7 години )
А къде е лука,написан в рецептата?Да не се запържа в мазнината?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар