Разбиваме в пасатора доматите заедно със сока. Сгорещяваме олиото и запържваме цялото парче месо от всички страни. Изваждаме го в чиния. В същата мазнина нарязания на ситно лук. Прибавяме счукания чесън, доматеното пюре, лютивия червен пипер, кимиона, мления черен пипер и задушаваме 1 минута, като бъркаме.
Слагаме сместа в тенджерата, наливаме приготвения бульон и доматите, слагаме нарязаните чушки. Прибавяме месото и варим 15 минути. Изваждаме месото, нарязваме го на тънки ивички и го връщаме в тенджерата. Варим до готовност. Прецеждаме супата. После връщаме месото и подправяме със сол и черен пипер на вкус.
Сервираме супата с колелца червен лук и настърган кашкавал. Отделно поднасяме препържени кубчета хляб.