Млечна супа с броколи и сирене

19 юли 2018 | 06:31 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
½ чаша масло 
1 глава лук
500 г броколи 
4 чаши пилешки бульон, разтворен
500 г сирене по избор, настъргано или на кубчета
2 чаши прясно мляко
1 супена лъжица чеснов прах или гранули 
2/3 чаша царевично нишесте 
1 чаша вода
60 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

В дълбока тенджера разтопете маслото. В него запържете нарязания лук, докато омекне. Разбъркайте броколите заедно с лука и маслото. Покрийте с бульона. Разбъркайте, намалете котлона и гответе, докато омекнат за около 15 минути.

След това добавете сиренето и разбърквайте, докато омекне. Смесете млякото с чесновите гранули и ги добавете към супата.

Отделно смесете царевичното нишесте с водата, така че да не останат бучки. Добавете към супата и разбъркайте. Дръжте на котлона още 15-20 минути като разбърквате периодично.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай