Супа от праз

13 август 2008 | 11:22 | Аз жената
2 от 2 гласа
Добави в любими
3 стръка праз
50 г целина
30 г масло
1 1/2 с.л. брашно
2 кубчета пилешки бульон
120 г сирене Крема
2 жълтъка
3 с.л кисело мляко
1 ч.

Продукти
Приготвяне

Празът се нарязва на ситно, целината се настъргва. Праза се задушава 3 мин. под капак с малко масло и водичка. Добавя се целината, поръсва се с брашното, разбърква се и се наливат 1,5 литра вода /гореща/.

Стрива се и бульонът и се вари 20-30 мин. На тих огън жълтъците се разбиват и се смесват с размекнатото сирене крема. Добавя се и киселото мляко. С получената смес се застройва супата и се оттегля от огъня.

Тази супа е с високо съдържание на калций.

Рецептата е от конкурса "Здравословно и вкусно"


Снимка: thinkstock


* * *

Супа от карфиол
Супа с ябълки
Супа от тиквички и джанки

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
дребнава ( преди 12 години )
Не може да има бульон на кубчета и да е в категория "здравословно".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар