Супа “Гаспачо”

23 септември 2008 | 21:11 | Аз жената
Добави в любими
домати
сол
магданоз
зехтин

Продукти
Приготвяне

Два три добре узрели червени домати, обелвате люспата, настъргвате на ренде. Осолявате на вкус, но не прекалено много, добавяте малко зехтин и отгоре поръсвате с магданоз пресен, зелен.


Да Ви е сладко.

Рецептата е от конкурса " Здравословно и вкусно"

* * *

Супа от картофи и карфиол

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
IuLeTy ( преди 12 години )
0 rate up comment 0 rate down comment
Виолета ( преди 12 години )
"Ако искаш да си здрав - храни се като бедняк" - обичаше често да казва Лидия Ковачева!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
Вики ( преди 12 години )
Гаспачото е студена супа (или, според някои, течна салата), произхождаща от южната испанска провинция Андалусия. Приготвя се от добре узрели домати, камби, краставици, чесън и навлажнен с вода хляб, подправени със зехтин, оцет и ледено студена вода и се сервира студена. Това е най-популярното андалуско ястие.Гаспачото има множество регионални разновидности, в някои от които се добавят бадеми или пък не съдържат чушки и домати (доматите и чушките биват добавени в гаспачото след Колумб)Първоначално гаспачото не представлявало нищо повече от хляб, вода и зехтин, смесени в голяма дървена купа, наречена dornillo. С това се хранели бедните хора.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар