Супа от коприва с кубче зеленчуков бульон

17 март 2009 | 15:05 | Аз жената
Добави в любими
500 г коприва
1 корен праз
1 ч. ч. ориз
1 к. ч. домати консерва
4 с. л. олио
1 яйце
1 кубче зеленчуков бульон
кисело мляко по желание

Продукти
Приготвяне

Приготвяне:
Нагряваме олиото и запържваме праза, нарязан на ситно. След това прибавяме копривата, предварително почистена, накъсана на по-едро. Добавяме ориза и доматите, след което наливаме 1 л вода и оставяме да ври около 20 минути, добавяме солта и бульона до сваряване на ориза.

След което разбиваме яйцето и го прибавяме към врящата супа – трябва да се пресече. По желание при сервиране се добавя и лъжичка кисело мляко.
Приятен апетит.

Снимка:

shc.hu

* * *

Супа от коприва с орехи
Копривена супа - бързо, лесно, вкусно!

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай