Супа от лапад, спанак или коприва

21 април 2009 | 14:10 | Аз жената
4 от 1 гласа
Добави в любими
около половин кг спанак (лапад или коприва)
1 каф. чашка ориз или фиде
лук, морков
олио
сол на вкус
яйце, и 3-4 лъжици кисело мляко за застройката

Продукти
Приготвяне

Приготвяне:
В малко вода задушаваме първо лука и моркова, След като омекнат прибавяме предварително измития и ситно нарязан спанак. След като си промени цвета, доливаме литър -два топла вода и след завиране прибавяме и ориза. Ври около половин час и е готова. Малко като изстине я застройваме с разбитото яйце и млякото. Пожелание може да я поръсим с пресен магданоз, целина или гьозум – просто въпрос на вкус.

Снимка: shc.hu

* * *

Супа от зеленчуци с кориандър

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай