Супа от лобода

23 април 2009 | 16:34 | Аз жената
Добави в любими
30-40 листа лобода
150 г ориз
1 кубче пилешки бульон
2- 3 стръка зелен лук
олио, сол, магданоз, девесил
Застройка:
1 яйце, 2-3 суп. л. кисело мляко

Продукти
Приготвяне

Лободата се измива, нарязва се на дребно и се задушава с малко олио и зелен лук. Към нея се добавя измитият ориз и кубчето бульон. Прибавя се вода и сол и всичко се сварява за около половин час. Тогава се нарязват магданозът и 1 стрък девесил.

Супата се отнема от котлона и след около 10 минути се застройва като към разбърканата смес от яйце и кисело мляко се прибавя по малко при непрекъснато бъркане.

Снимка:

shc.hu

 

* * *

Супа топчета в зелено

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай