Зеленчуковите супи се готвят лесно и бързо. Понякога обичам да експериментирам и да замествам обичайните продукти с нови, нетрадиционни за българската кухня. За тази рецепта може да сложите каквито продукти имате в хладилника или вашите любими. Новото е оризовото фиде, което замества обикновеното пшеничено фиде. Ето примерните съставки:
Приготвяне:
В тенджера задушавам една глава червен лук, нарязан на дребно със зехтина и малко вода. Слагам 1 ч. л. червен пипер и бъркам около една минута. Прибавям около два литра предварително кипнала вода, в която съм разтворила вегета. Изсипвам парченце глава от целина, тиквичките, морковите и чушката, нарязани на дребно и оставям супата да къкри около 20-25 минути на слаб огън. След като продуктите се сварят, в последните 2-3 минути прибавям оризовото фиде или оризови спагети, начупени на ситно. и белия пипер. Сервирам супата, поръсена с копър и покълнали слънчогледови семки.
Снимка:
shc.hu
* * *
Зеленчукова супа
Класическа супа борш
Всички крем-супи на едно място