Меню

Крем супа с броколи, сметана и соев сос

9 септември 2015 | 11:22 | Илияна Николова
Добави в любими
3 с.л. масло
1 глава кромид лук, нарязан на ситно
4 големи моркова на ситно
1 скилидка чесън, смачкан
4 чаши вода
4 с.л. пилешки бульон на прах или 1 кубче
400 г пресни броколи
3 с.л. брашно
¼ чаша ледена вода
1 с.л. соев сос
2 и ½ чаши готварска сметана
½ ч.л. черен пипер
¼ чаша пресен магданоз на ситно
1 ч.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Разтопете маслото в тенджера на средна температура. Добавете лука, морковите и чесъна. Разбърквайте, за да не загори за около 5 минути или докато омекнат.

В голяма тенджера изсипете водата, бульона и оставете да кипне. Добавете сместа със сготвения лук. След това добавете броколите като си оставите няколко парченца, които се добавят накрая. Намалете огъня и оставете да къкри под капак за около 15-20 минути или докато броколите омекнат.

В блендер пюрирайте супата и я върнете обратно в тенджерата. Разбъркайте и добавете сметаната, както и останалите розички броколи. 

В малка купа смесете брашното със ледената вода, за да се образува гъста течност. 

Кипнете отново супата, добавете брашното и разбърквайте непрекъснато, за да не останат бучки. Добавете соевия сос, пипера и отново разбъркайте. Гарнирайте с магданоза при сервиране.

Снимка: iStock 

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай