-
Порции: 8
Разтопете маслото в тенджера на средна температура. Добавете лука, морковите и чесъна. Разбърквайте, за да не загори за около 5 минути или докато омекнат.
В голяма тенджера изсипете водата, бульона и оставете да кипне. Добавете сместа със сготвения лук. След това добавете броколите като си оставите няколко парченца, които се добавят накрая. Намалете огъня и оставете да къкри под капак за около 15-20 минути или докато броколите омекнат.
В блендер пюрирайте супата и я върнете обратно в тенджерата. Разбъркайте и добавете сметаната, както и останалите розички броколи.
В малка купа смесете брашното със ледената вода, за да се образува гъста течност.
Кипнете отново супата, добавете брашното и разбърквайте непрекъснато, за да не останат бучки. Добавете соевия сос, пипера и отново разбъркайте. Гарнирайте с магданоза при сервиране.
Снимка: iStock