![2 супени лъжици зехтин
1 голяма глава лук
малко парче обелен и настърган корен от джинджифил
2 скилидки чесън
2 кг моркови
6 чаши зеленчуков бульон, плюс допълнително количество, ако е необходимо
Сол и черен пипер
Сметана или кисело мляко](/media/files/resized/article/654x358/9dd/70f60da980d2aab3df8e12835a4f29dd-aab18a922c387daf78faca5c85eb8824.jpg)
180 мин.
-
Порции: 4
Загрейте мазнината в тигана и задушете нарязаният лук. След това добавете към него и нарязаните чесън и джинджифил. След минута-две сложете и морковите, заедно с бульона. Когато супата заври, намалете котлона и гответе на тих огън, докато морковите омекнат.
Когато са готови снемете тенджерата от котлона и оставете да се охлади малко. Пасирайте добре, овкусете със сол и черен пипер, прехвърлете в купа и поставете супата за 2 часа в хладилника. Преди да сервирате може да добавите малко сметана или кисело мляко.
Снимка: iStock
Вижте още: