В ниска тенджера наливаме вода, подсоляваме я и подкисляваме с оцет. Кипваме. В голяма лъжица или черпак чукваме яйцата и внимателно ги “изхлузваме” във врящата вода. Сваряваме до пълно стягане на белтъците.
Готовите яйца изваждаме с решетеста лъжица и внимателно ги плъзваме в леко намаслени супени чинии. Оставяме на топло място. Разтваряме кубчетата бульон в 4 чаени чаши вряла вода. Оставяме бульона да кипне. Отделяме 6 супени лъжици бульон и в тях разтваряме брашното, прибавяме останалото краве масло и разтриваме хубаво сместа. Изливаме в бульона, като непрекъснато бъркаме. Подправяме супата със сол, захар, черен пипер и горчица. Кипваме отново и сваляме от огъня.
Разбиваме киселото мляко със счуканите скилидки чесън и застройваме. Сипваме супата върху яйцата и веднага поднасяме.