Меню

Крем супа от замразени зеленчуци

20 април 2007 | 13:54 | Аз жената
4 от 2 гласа
Добави в любими
1 супена лъжица маргарин или краве масло
1 глава кромид лук
500 мл пилешки бульон Галина Бланка
1 пакетче замразени зеленчуци за супа /300-400 г/
1 чаена лъжичка сушен джоджен
1/8 чаена лъжичка с

Продукти
Приготвяне

Нарязваме лука на дребно и го задушаваме в разтопения маргарин, като непрекъснато бъркаме. Приготвяме пилешкия бульон и прибавяме към него задушения лук, замразените зеленчуци, джоджена, солта и черния пипер. Кипваме, като намаляваме огъня и варим без капак.


След като зеленчуците станат готови, претриваме сместа през гевгир или разбиваме с пасатор. Поставяме отново всичко в тенджерата. Прибавяме превареното горещо мляко и загряваме на огъня, без да кипваме. Махаме от огъня и прибавяме лимоновия сок.
Поднасяме по желание с по 1 супена лъжица сметана и ситно нарязан магданоз.

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Наско ( преди 1 година )
"1/8 лъжичка"... Беше ми приятно. Довиждане
отговор Сигнализирай за неуместен коментар