Меню

Крем супа с броколи и сирене

3 октомври 2019 | 05:59 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
500 г броколи
½ чаша масло
1 глава лук, нарязан
450 мл пилешки бульон, разтворен
500 г сирене, натрошено или нарязано на кубчета
2 чаши прясно мляко
1 супена лъжица чеснов прах
¾ чаша царевично нишесте
1 чаша вода
60 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

В дълбока тенджера разтопете маслото на средна температура. В него запържете лука, докато покафенее. Добавете броколите. Разбърквайте за няколко минути, докато омекнат. Залейте с бульона. Намалете котлона и оставете да къкри за 15 минути.

Добавете сиренето и разбърквайте, докато се разтопи. Овкусете с чесновия прах и сол на вкус. Добавете и прясното мляко. Разбъркайте.

В малка купа отделно разбъркайте царевичното нишесте с водата, за да се разтвори и да не останат бучки. Прибавете към супата, като разбърквате непрекъснато. Гответе още няколко минути до сгъстяване.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай