Меню

Коледна крем супа от кестени

24 декември 2019 | 05:25 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
125 г масло или малък пакет
200 г сварени и почистени кестени 
1 морков, обелен и нарязан
1 корен от пащърнак, обелен и нарязан 
1 стрък целина, нарязана 
2 л пилешки бульон 
125 мл бяло вино
1 щипка индийско орехче 
сол и пресен черен пипер на вкус 
2 стръка пресен магданоз, нарязан
1 щипка лют червен пипер
4 супени лъжици заквасена сметана за топинг
60 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

В тиган разтопете половината от маслото. Сотирайте в него кестените. Разбърквайте добре през цялото време. Оставете ги настрана. В голяма тенджера загрейте останалото масло. В него запържете моркова, пащърнака и целината. Гответе, докато омекнат. Добавете бульона, кестените и виното. Оставете да заври. Овкусете с индийското орехче, солта и пипера. Прибавете и магданоза. Оставете да къкри 15 минути. Пюрирайте супата с пасатор или в блендер. Разпределете в купички и във всяка добавете по 1 лъжица сметана. 

Снимка: istock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай