60 мин
-
Порции: 4
Загрейте зехтина в тенджера. Запържете лука за няколко минути, като разбърквате да не загори. Добавете целината и моркова. Гответе за още 3 минути. Добавете чесъна, кимиона, кориандъра и разбърквайте за още 2-3 минути.
Добавете лещата, бульона, доматите заедно със сока им в тенджерата, дафиновия лист. Намалете котлона и оставете да заври под похлупак, наполовина затворен. Разбърквайте от време на време за около 25-30 минути.
Нарежете пресния кориандър на ситно и го смесете с киселото мляко.
Извадете дафиновия лист от супата. Пасирайте я с пасатор, докато добие гладка консистенция. Отново я върнете на котлона. Прибавете киселото мляко с кориандъра, разбъркайте и сервирайте.
Снимка: iStock
Вижте още: