Меню

Грахова супа с гъби

14 март 2007 | 00:04 | Аз жената
5 от 2 гласа
Добави в любими
За 4 порции:
пресни гъби, 100 г или сушени гъби 2-3 бр. 
грах, консерва 850 г 
растително масло, 30 мл (3 супени лъжици) 
лук, 50 г (1 глава) 
моркови, 50 г (1 бр.) 
сол, на вкус
1 ч.

Продукти
Приготвяне


Начин на приготвяне:

Гъбите се почистват и измиват (сушените гъби се накисват за 1/2 час в студена вода), след което се нарязват на ивички и се варят до омекване. Прибавят се грахът и задушените в мазнината ситно нарязани лук и моркови. Супата се разрежда с 5 чаени чаши топла вода, посолява се и се вари на тих огън още 10-15 минути, след което се поднася.

Снимка: thinkstock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай