Меню

Домашен бульон от пилешки гърди и зеленчуци

11 януари 2018 | 06:07 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
500 г пилешки гърди с кост
1 бр корен от ряпа
7-8 моркова
4 яйца
3 стръка целина
1 супена лъжица лимонов сок
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
1 щипка пресен магданоз
60 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Сварете пилешките гърди в 2 литра вода в дълбока тенджера. Нарежете зеленчуците и корените и ги прибавете към месото. Варете около 15 минути като внимавате да не преварите морковите. Когато са полусварени ги извадете от тенджерата. Продължете да варите, докато месото омекне напълно. Извадете го от тенджерата. Прецедете бульона. Оставете само него на котлона, докато заври.

След това много бавно чукнете яйцата едно по едно като разбърквате внимателно. Варете, докато яйцата се стегнат. Подправете с лимонов сок, ситно нарязана целина, сол, пипер и магданоз. По желание можете да върнете и морковите обратно за 2-3 минути.

Още вкусни рецепти вижте на страницата ни във Фейсбук „Ръкохватки – лесни рецепти“

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай