Меню

Мексиканска супа с пиле и авокадо

3 април 2019 | 06:30 | Илияна Николова
Добави в любими
4 броя царевични тортили, нарязани на жулиени 
1 и ½ супени лъжици зехтин 
1 глава бял лук, нарязана 
8 скилидки чесън, нарязани на тънко 
4 люти чушки, нарязани 
350 г пилешки гърди, нарязани на малки кубчета 
500 мл пилешки бульон
¼ чаша сок от лайм
1 домат, нарязан на ситно
сол и черен пипер 
1 авокадо, обелено и нарязано на жулиени
¼ чаша пресен кориандър, ситно нарязан
45 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Подредете тортилите върху хартия за печене и печете за 3 до 5 минути. Отделно в голяма тенджера запържете в загрятата мазнина лука и чесъна за около 5 минути. Добавете пилешкото, бульона, сока от лайм, домата, чушките, солта и пипера. Гответе с разбъркване за 5 минути. Добавете авокадото, увеличете котлона. Варете за още десетина минути, не повече. Овкусете с подправките и сервирайте всяка порция, гарнирана с няколко тортили.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай