40 мин.
Накълцваме сварения и изцеден праз. Зелето нарязваме на тънко и задушаваме с настърганите моркови. Омесваме зеленчуците с 3 от разбитите яйца и ръсим брашно, за да съберем сместа в обща смес. Подправяме на сол. Може да се сложи черен пипер, чубрица. Оформяме като шницели, но може и като кебапчета. Овалваме в брашно, разбито яйце, галета и пак яйце. Пържим в сгорещена мазнина. Поднасяме с туршия.
Снимка: thinkstock
* * *
Праз с ориз
Супа от праз лук
Баница с праз
Гъби с моркови и праз
Green Leek Sushi (Суши от праз)
Есенна салата с праз и маслини
Праз със сини сливи
Кебап с праз и зелева чорба
Баница с праз лук
Кашник с праз
Омлет с праз лук и бекон
Доматена салца с праз лук