Меню

Топеница

4 януари 2011 | 12:38 | Аз жената
Добави в любими
За 1 порция:
3 филии стар хляб 
1/3 пакет масло 
1 яйце + 1 с. л. прясно мляко 
сирене за поръсване
20 мин.

Продукти
Приготвяне

Приготвяне

Запържваме маслото до златисто (рецептата е само с масло – в него е тайната, с олио не става), добавяме начупения на залчета хляб и ги пържим докато и те станат златисти. Тогава заливаме с разбитото с малко сол яйце и мляко. Разбъркваме, така че всички залчета да се облеят с яйце. Яйцето се изпържва почти веднага. Сваляме от огъня и след като изсипем в чиния, щедро ръсим със сирене!
Истината е, че колкото повече е маслото, толкова по-вкусно става!

Снимка: thinkstock

* * *

Сирене с мед и орехи

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Геновева ( преди 12 години )
Много лесно и вкусно.Идеална и бърза закуска,не мисля,че е толкова нездравословно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
vgm ( преди 12 години )
Кравето масло е полезно и здравословно-набавя витамин Д за организма, необходим особено през зимните месеци.Кокото до калоричността, изложената рецепта е една съвсем нормална порция- три филии с две супени лъжици масло и едно яйце- от това не се дебелее, килца се трупат от стрес и застоял начин на живот!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
кукер ( преди 12 години )
Звучи много вкусно и от една проба нищо няма да ни стане.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
Дани ( преди 12 години )
Със сигурност е вкусно, но е изключително нездравословно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
sivila ( преди 12 години )
Може и да е много вкусна,но е и много калорична.Няма да я правя,че всички у дома натрупахме килца от току-що отминалите празници.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар