Приготвяне:
Сваряваме картофите за около 20 минути, след което белим и разрязваме на половина по дългата страна. Издълбаваме ги с малка лъжичка, като оставяме 5-8 мм до кората.
В дълбок съд изсипваме издълбаната вътрешност на картофите и я намачкваме добре с вилица или преса за картофено пюре, след което добавяме заквасената сметана, сиренето за мазане, натрошеното краве сирене, настъргания кашкавал, маслото, маслините нарязани на малки парченца и наситнените зелен лук и магданоз.
Получената смес осоляваме по желание след което с нея пълним картофите.
Така напълнените картофи поставяме в намаслена тавичка и печем в загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути.
Рецептата е от конкурса „Какво сготвих днес“
Опитайте още: