Брашното се слага в дълбок съд. Прави се кладенче и в него се изсипват яйцата, разбити като за омлет (или едно по едно). Сипва се бавно половината мляко, бие се 2-3 минути, за да се получи гладка смес. Прибавя се солта, олиото, Изсипва се втората половина от млякото. Сместа се похлупва и стои половин час на стайна температура преди пърженето.
Плънка за палачинките: Вземате каймата и от нея отделяте около 100 г. останалата част запържвате с лука по ваш вкус, добавяте подправки.
Гарнитурата от картофи приготвяте като ги режете на филийки и издълбавате дупчици в тях. Запълвате ги с отделената кайма и печете на умерена фурна до златист цвят. След това подреждате както е на снимката.
Да ви е сладко на всички.
Автор на рецептата е Гинка Янкова, участник в конкурса „Празнични трапези".
Опитайте още: