Меню

Пълнени чушки с извара на фурна

7 август 2013 | 13:30 | Аз жената
5 от 1 гласа
Добави в любими
Брой порции: 4 порции
8 едри чушки без дръжки и семки
500 г извара пълномаслена кашкавалена 
150 г сирене
1-2 с.л. доматено пюре
3 средно големи яйца
1 ч.л. чубрица
шарен пипер на вкус
1 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. сминдух
2 с.л. магданоз нарязан на ситно
2 с.л. олио
1 кафена чаша вода
сол на вкус

Продукти
Приготвяне

Чушките се избушват – премахват се дръжките и семките. Сиренето се натрошава, добавя се изварата, яйцата, подправките и доматеното пюре. Ако е необходимо – добавете сол (това зависи колко е солено сиренето). Чушките се пълнят с плънката с извара и сирене и се поставят в тавичка. На дъното на тавичката се слага водата, а чушките се поливат с олиото. Посоляват се леко. Пекат се с капак или покрити с фолио около 30 минути на 170 градуса и още 5-10 минути без фолио.

Автор на рецептата е Виолета Шейтанова (www.merudia.bg).

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай