![2 жълтъка
4 яйца
100 г пушен бекон
40 г заквасена сметана
60 г кашкавал
200 мл бяло вино
125 г масло
4 филии хляб
2 домата
1 щипка сол
1 щипка черен пипер](/media/files/resized/article/654x358/633/1fd672d3f0aa30a021fa804487504633-23c2e2dce192400a67be3449ac0e25a3.jpg)
Най-напред сложете на водна баня сметаната, жълтъците, кашкавала и виното, докато се сгъстят. Не загрявайте прекалено котлона. Подправете със сол и черен пипер. Изпържете яйцата на очи, така че жълтъците им да останат леко рохки.
Запържете бекона в тиган, докато добие лека златна коричка.
Филиите запържете леко и намажете с маслото. По желание, можете да изпечете филиите, вместо да ги пържите.
Сложете върху всяка филия по едно яйце. Нарежете доматите на полумесеци и декорирайте. Залейте с готовата смес от продуктите, приготвени на водна баня. Сервирайте, докато е горещо!
Време за приготвяне: 20 минути
Снимка: Thinkstock
Опитайте още: