Меню

Гарнитура от печено зеле със зехтин

26 януари 2015 | 12:11 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 или ½ глава прясно зеле, нарязано на филии
2 супени лъжици зехтин екстра върджин
1 щипка чеснови гранули
1 щипка червен пипер
1 щипка черен пипер
1 щипка сол
2 лимона, нарязани на половини
40 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 230 градуса.

Намажете зелето от всяка страна със зехтина. Поръсете с подправките, за да овкусите. Подредете филиите зеле върху хартия за печене, постлана в тава.

Печете в предварително загрята фурна за около 15 минути. След това обърнете резените зеле и печете за още толкова време. Изстискайте парчетата лимон върху зелето и запечете за още минута.

Снимка: culturally-confused.blogspot

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
3 rate up comment 0 rate down comment
wildfire ( преди 9 години )
Направих го и вече си го хапвам! Благодаря Ви за рецептата! Здравословно, леко, лесно и засищащо.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 1 rate down comment
... ( преди 9 години )