Меню

Задушен лук с бяло вино и сметана

27 февруари 2015 | 12:20 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
1 кг кромид лук
50-60 г масло
150 мл пилешки бульон
200 мл бяло вино
3-4 супени лъжици течна сметана за готвене
2-3 стръка пресен магданоз (може и сушен)
Сол на вкус
30 мин.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Обелете и нарежете лука на полумесеци. Разтопете маслото на средна температура и запържете лука в него.

Добавете бульона и виното. Похлупете с капак и задушете лука за около 15 минути.

Подправете със солта и сметаната. Накрая поръсете с магданоз и сервирайте като гарнитура.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай