Меню

Италиански запечени хлебчета с чесън

20 март 2015 | 17:40 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
3 бр италианска чабата
5 супени лъжици разтопено масло
2 супени лъжици зехтин
3 скилидки чесън
1 чаена лъжичка сушен риган
1 чаша настъргано сирене моцарела
сол и черен пипер на вкус
45 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на средна температура. Нарежете хлебчетата на филии.

В малка купа смесете маслото, зехтина, чесъна (намачкан), ригана, солта и черния пипер. Разстелете сместа равномерно върху филийките.

Постелете хартия за печене в плитка тава. Печете хлебчетата за около 5 до 10 минути или докато станат леко кафяви. Малко преди да са готови поръсете с моцарелата и запечете за още 2-3 минути.

Сервирайте, докато са топли.

Забележка: Можете да използвате и обикновена франзела.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай