Меню

Ориз по испански

28 май 2015 | 16:45 | Илияна Николова
5 от 3 гласа
Добави в любими
2 супени лъжици олио/зехтин
1 чаша бял ориз
1 глава лук, нарязана на ситно
2 чаши вода
2 домата, нарязани на кубчета
1 люта зелена чушка, нарязана на жулиени
2 супени лъжици чили или на вкус
1 чаена лъжичка сол
45 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Загрейте мазнината в дълбок тиган. Сотирайте ориза, лука и чушките, докато оризът се зачерви, а лукът омекне.

Разбъркайте водата и доматите. Подправете с чили и сол. Излейте доматената смес в тигана и оставете да покъкри, докато водата изври и оризът абсорбира течността.

Сервирайте като гарнитура към основно ястие.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай