Меню

Пълнени домати със спанак и булгур

29 юни 2015 | 20:30 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
16 големи домата
1 кг спанак
200 г булгур
300-400 г сирене
2 супени лъжици песто
50 г масло
сол, черен пипер
200 г пушена моцарела
2 глави лук
5 скилидки чесън
1 ч.30 мин.

  • Порции: 8 (по два домата на порция)

Продукти
Приготвяне

Варим булгура, а докато той къкри издълбаваме внимателно доматите. Кипваме спанака за 1-2 минути във вряла вода, а след това в тиган загряваме малко масло. Слагаме нарязаните лук и чесън и добавяме отцедения спанак и месестата част на доматите (която вече сме издълбали). Добавяме сол и пипер на вкус.

След това се слагат свареният булгур, сиренето и пестото. Готвим още 1-2 минути и пълним доматите. Слагаме по 1 парче моцарела върху всеки домат и печем, докато се разтопи и хване златиста коричка.

Рецептата е предоставена от Борис Колаксъзов.

Снимка: ЛИЧЕН АРХИВ

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай