Меню

Запечени картофи със сирене и майонеза

20 ноември 2015 | 18:20 | Михаела Лазарова
4 от 3 гласа
Добави в любими
4 големи картофа
½  чаша майонеза „Краси“
1 малка глава лук, нарязан на ситно или няколко стръка пресен
1 скилидка стрит чесън
сол, черен пипер на вкус
250 г сирене или кашкавал по ваш избор
60 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

В леко намазнена тавичка поставете целите необелени картофи, които предварително добре сте измили и подсушили. Сложете ги във фурната на 180 градуса, докато омекнат, но все още са цели. След това ги извадете и оставете да се охладят леко за около 10-15 минути.

Внимателно ги разрежете с нож по дължината им и с помощта на лъжица издълбайте вътрешността им така, че формата им максимално да се запази. Сложете в купичка всички съставки заедно с издълбаната вътрешност на картофите.

Разбъркайте добре и напълнете картофите, Отгоре поръсете с малко сирене или кашкавал и запечете до готовност.

Снимка: istock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай