Меню

Печено авокадо с яйце

13 юли 2016 | 11:50 | Михаела Лазарова
3 от 6 гласа
Добави в любими
2 броя авокадо
4 яйца
сол, черен пипер или любимите ви подправки
25 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Измийте предварително авокадото с вода и го подсушете. След това го разрежете наполовина по дължината. Премахнете костилките и с помощта на чаена лъжичка отнемете малко от месестата част (около 2 гребвания), за да може да освободите място за яйцето.

Не изхвърляйте тази част, а я запазете за вашите смути или салати. Внимателно чукнете по едно яйце във всяка половинка авокадо. Поръсете със сол и черен пипер и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност на яйцето.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай