Меню

Запечени картофи с чеснов сос

28 септември 2016 | 12:30 | Михаела Лазарова
5 от 3 гласа
Добави в любими
7 картофа
За соса:
300 г кисело мляко
200 г настъргано сирене или кашкавал по ваш избор
2 супени лъжици заквасена сметана
4-5 скилидки стрит чесън
няколко стръка нарязан пресен магданоз или копър
сол и черен пипер на вкус
60 мин.

  • Порции: 7

Продукти
Приготвяне

Измийте добре картофите, но не ги белете. Сварете ги в тенджера като ги покриете с вода с малко сол. След като картофите са добре омекнали, но все още цели, може да ги извадите. Разрежете ги наполовина и ги сложете в тавичка върху хартия за печене.

Върху всеки картоф сложете от соса и печете в предварително загрята фурна на 250 градуса за около 10-15 минути.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай