Меню

Печени картофи с пармезанова коричка

23 февруари 2017 | 10:51 | Михаела Лазарова
5 от 10 гласа
Добави в любими
3 яйца
2-3 големи картофа
1 чаена чаша настърган пармезан
няколко стръка магданоз
1 ч.л. сушен риган
1 ч.л. чесън на прах
1 ч.л. червен пипер
сол, черен пипер на вкус
70 мин.

  • Порции: 2-3

Продукти
Приготвяне

Измийте добре картофите без да ги белите. След това разрежете всеки картоф наполовина по дължината, а всяка половинка на ивици. В купа комбинирайте всички сухи съставки заедно с наситнения магданоз.

Най-напред картофите се потапят в разбитите яйца, след което се овалват добре в сухите съставки. Нареждат се в тавичка върху хартия за печене. Пекат се в предварително загрята фурна на 190 градуса за около 30-40 минути. Сервирайте със сос по ваш избор.

Снимка: Facebook

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай