Меню

Картофено пюре с бекон и сметана

28 май 2017 | 08:41 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
1 кг картофи

1 л зеленчуков бульон, разтворен

3 скилидки чесън

½ чаша готварска сметана

½ чаша заквасена сметана

200 г бекон

1 малко кубче масло

1 щипка сол

1 щипка черен пипер

1 стрък пресен магданоз
60 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Запържете бекона в маслото. Нарежете магданоза на ситно. Обелете и сварете картофите в подсолена вода като предварително сте ги нарязали на кубчета за по-лесно. Междувременно сварете бульона или го разтворете.

Отцедете картофите от водата. Пасирайте ги заедно с наситнения чесън, сметаната, бульона и подправките. Накрая добавете и запържения бекон.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай