Меню

Хрупкави печени моркови с млечен сос

14 юли 2017 | 06:25 | Илияна Николова
5 от 4 гласа
Добави в любими
3 големи моркова
1 супена лъжица олио/зехтин
¼ чаша настърган пармезан
1 супена лъжица чесън на гранули
¼ чаша пресен магданоз, ситно нарязан
сол 
черен пипер
За соса:
2 супени лъжици кисело мляко
1 супена лъжица лимонов сок
½ супена лъжица чеснова сол
1 супена лъжица черен пипер
45 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Нарежете морковите на тънки жулиени. Поставете ги в дълбока купа. Залейте с мазнината и разбъркайте, за да полепне по морковите. Изсипете пармезана, чесновите гранули, солта, пипера, ситно нарязания магданоз. Разбъркайте всичко много добре. Изсипете морковите в тавичка за печене и печете в загрята на 200 градуса фурна за 20 минути.

За соса:

Смесете всички съставки в малка купичка за топене. Разбъркайте добре. Сервирайте хрупкавите моркови със соса.

Снимка: Tasty

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай